Hírek - Macsoi

Tartalomhoz ugrás

Hírek

A MACSOI idén egy szakmai találkozót szervez, melynek időpontja:  augusztus 27-28. (p-szo), helyszíne: Szentendre, Skanzen. Tisztelettel várunk minden érdeklődőt, a programot és meghívót később tudjuk közölni.2021-ben a MACSOI tavaszi szakmai találkozója elmarad, talán június-szeptemberben tudjuk megtartani a vírushelyzet alakulásától függően. 
2020. szeptember 18-19-én (figyelem időpont változás az eddigiekhez képest!) lesz az ipartestület gyakorlati bemutatókból és előadásokból álló Népi Kályhás-Kandallós Találkozója a Balaton-Felvidéken (a helyszín egyeztetés alatt).
  
2020. március 6-8. között Budapest Római-parton tartotta kétnapos szakmai konferenciáját és közgyűlését a MACSOI. Köszönjük a meghívottak felkészülését és előadásait (Herman Ottó Intézet NKft., Pécsi Tudományegyetem Épületgépészeti Tanszék, Magyarországi Kéményseprőmesterek Szövetsége, Magyar Marketing Szövetség). Mottó: „Ne tégy rossz fát a tűzre!” Tanulság: „Égéslevegő mennyiségének csökkentésével nem szabad a fűtőberendezés teljesítményét szabályozni!”
  
2020. február 19-21-én szakmai kiállítás látogatáson vett részt 8 ipartestületi tag a Veronában kétévente megrendezésre kerülő Progetto Fuoco Tüzeléstechnikai Szakkiállításon.  Hazafelé útközben meglátogatták a Doberdói Magyar Kápolnát, emlékezve a békediktátum 100 éves évfordulójára.
  
2019. május 15-17. között a MACSOI elnöke és egy képviselője részt vett a VEUKO (Európai Kályhás Szövetségek Egyesülése) Kongresszusán Prágában.
 2019. május 3-án sikerrel teljesítette karitatív vállalását az ipartestület, a lesencetomaji Plébánia négy cserépkályhájának lebontásával és szakszerű elcsomagolásával.
 2019. április 24-én és 26-án két emlékkonferenciát is rendeztek Sabján Tibor elhunytának 10. évfordulóján (Szentendre Skanzen, Budai Vár Budapesti Történeti Múzeum).
  
2019. április 8-10. között kemenceépítési gyakorlaton vett részt a MACSOI a Kiskunsági Nemzeti Park Fülöpházi Oktató Központjában, ahol egy hatkenyeres nyeregkemence került megépítésre.
  
2019. március 1-2-3-án, 100 fős résztvevői létszámmal rendezte az Ipartestület „Ne tégy rossz fát a tűzre” Kiállítással egybekötött Konferenciáját és közgyűlését Leányfalun. Köszönjük a meghívottak felkészülését és előadásait (AM Környezetvédelemért Felelős helyettes államtitkár, Osztrák Kályhásszövetség (ÖKV), Herman Ottó Intézet, NÉBIH Erdészeti Igazgatóság, Katasztrófavédelem Oktatási Központ, BME Épületgépészeti és Eljárástechnikai Tanszék).   
  
2019. február 28-án a MACSOI titkára előadást tartott a Pollack Expo Kémény szekcióján.
  
2019. január 30 – február 1-én 24 fős szakmai kirándulást szervezett az ipartestület a Felső-Ausztriai Welsbe, a KOK Cserépkályhák és Burkolatok kiállításra.
  
2018. november 27-én az MSZT Műszaki Bizottsági ülésén a MACSOI titkára 2003 után ismételten kezdeményezte az „MSZ-04-803/24-1990-es Építő- és szerelőipari épületszerkezetek. Helyszínen készített cserépkályhák” szabvány visszavonását.
  
2018. október 4-én az ipartestület kiállított az Öko-Home Expón és Konferencián.
  
2018. szeptember 28-29-én rendezte a MACSOI az őszi szakmai találkozóját Keszthelyen. Sikeres volt a konferencia előtti napon most először megrendezett gyakorlati nap. Köszönjük a felkért előadók segítségét (Európai Kályhásszövetségek Egyesülése (VEUKO) elnöke, Budapesti Történeti Múzeum igazgató, MNM Mátyás király Múzeum, Magyar Belsőépítész Egyesület, Kályhák Háza).2018. szeptember 28-29-én (péntek-szombaton) szervezzük Keszthelyen a MACSOI Népi Kályhás-Kandallós szakmai találkozóját a Festetics kastély mellett.  
1. nap (péntek) Gyakorlati bemutatók és szakmai ügyességi vetélkedő – helyszín: Párizsi Udvar Panzió kép
2. nap  (szombat) Konferencia és kiállítás – helyszín: Amazon Ház Látogató Központ) képSzeptember 2-ig tart nyitva a Budai Várban a Kárpát-medence középkori kályháit és kályhacsempéit bemutató „Szívmelengető középkor” kiállítás a Budapesti Történeti Múzeumban. képJúnius 15-16-án tartottuk a kemenceépítési gyakorlatot a Csalló-közben Halásziban, ahol egy ötkenyeres nyeregkemencét építettek meg a jelentkezők. Az építésről néhány kép itt látható: kép, kép, kép, képMájus 11-15. között a MACSOI-t elnökünk, Nagy András és Szabó Ádám (Szabó Kandalló) képviselte az Európai Kályhásszövetségek Egyesülésének (VEUKO) éves kongresszusán a Fertő-tó mellett, az ausztriai Ruszton.Április 11-15. között 12 tagtársunk állított ki a Construmán.2018. március 2-3-4-én rendeztük a sikeres „Ne tégy rossz fát a tűzre című” első országos cserépkályha- és kandalló kiállítást, a tavaszi kétnapos, 100 fős konferenciánk mellett, a Herman Ottó Intézet Konferencia Központban. A kiállítás képgalériája itt tekinthető meg.2018. március 22-23-án rendezte a 25. évfordulóját ünneplő Kéményjobbítók Országos Szövetsége a jubileumi X. Kéménykonferenciát, amelyen három elismerést kivívó előadással szerepelt ipartestületünk. Képek a konferenciáról: kép, kép2017. szeptember 30-án (szombaton) rendezzük az őszi Népi Kályhás-Kandallós Találkozónkat, a sárospataki várban, a Rákóczi Múzeumban. Minden Szakma- és Társszakmabeli érdeklődőt szeretettel várunk!2017. május 23-24-én és június 15-én a mestervizsgára jelentkezett 7 szakember sikeres vizsgát tett szakmai majd vállalkozói és pedagógiai ismeretekből.2017. május 19-én Szentesen szerveztünk öko-tűztér építési gyakorlatot, amelyen 14 fő vett részt.2017. május 17-19-én ipartestületünket elnökünk és elnökhelyettesünk képviselt a VEUKO (Európai Kályhásszövetségek Egyesülése) idei vándorkongresszusán, Szentpéterváron.2017. április 5-9-ig 12 tagunk állított ki a Construmán.Áprilisban indul a mestervizsga előkészítő szakmai tanfolyam, amit a tavaszi találkozónkon már hirdettünk. A szakmai vizsga május 23-24-én lesz a BKIK-ban. Kérjük az érdekelteket, hogy jelentkezzenek a BKIK Mestervizsga titkárságán!
  


36 fős frankfurti szakmai kirándulásunk út közbeni érdekes megállója volt az észak-ausztriai Szent Flórián kolostor.2017. március 15-17-én (szerdán-csütörtökön) háromnapos szakmai kirándulást tervezünk a BKIK támogatásával Frankfurtba az épületgépészet legnagyobb szakkiállítására, az ISH-ra. Várjuk minden érdeklődő jelentkezését!Közel 100 fő vett részt szakmai találkozónk konferenciáján és kiállításán. Köszönjük minden előadónak és érdeklődőnek a megjelenést!2017. március 3-4én (pénteken-szombaton) rendezzük az idei kétnapos MACSOI Találkozót Budapesten a Holiday Beach Hotelben, Budapesten a Római-parton. Minden Szakma- és Társszakmabeli érdeklődőt szeretettel várunk!2017. február 14-én Szentesen négyrészes TV-interjú készült Ipartestületünk tagjaival a környezetbarát fatüzelésről.2017. Január 25-26-án kisbuszos kirándulást szerveztünk az ausztriai Wels városában megrendezett kályhás – burkolós szakkiállításra.


Vissza a tartalomhoz